Ontdek alles over E-Fatbikes

Een e-fatbike is een stevige fiets met dikke banden en een ingebouwde elektrische motor die tot 250 watt levert. De motor ondersteunt het trappen, waardoor ritten energiezuinig zijn en ideaal voor moeiteloze verkenningen over lange afstanden.

Kenmerkende eigenschappen

Met hun robuuste uitstraling pronken e-fatbikes met brede banden en stevige aluminium frames. Deze ontwerpkenmerken bieden uitstekende grip, geweldige handling en een aantrekkelijke esthetiek. Perfect voor avontuurlijke tochten door modder, zand of sneeuw, bieden hun verstelbare vering en duurzame banden ongeëvenaard comfort en duurzaamheid. Niet alleen geschikt voor ruig terrein; ze presteren uitstekend op stadsstraten en zijn ideaal voor dagelijkse ritten. Wil je een fatbike kopen?

Veiligheidsvoorschriften:

Ondanks een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur is het verrassend genoeg niet verplicht om een helm te dragen. Hoewel niet verplicht, wordt het altijd aangemoedigd om een helm te dragen voor persoonlijke veiligheid. Bovendien is geen vergunning nodig om op deze fietsen te rijden, in lijn met de 25 km/uur snelheidslimiet, die overeenkomt met de reguliere fietsregels.

Prestatie beperkingen

Vergelijkbaar met scooters is het niet toegestaan om op openbare wegen te rijden met een fatbike die harder gaan dan 25 kilometer per uur. De trapondersteuning van deze fietsen moet binnen deze limiet blijven, in overeenstemming met de reguliere regels voor fietsen. Eventueel opgevoerde e-fatbikes mogen alleen op privéterreinen worden gebruikt.