Muggen kunnen je wakker houden

Muggen kunnen je wakker houden

We weten allemaal hoe vervelend het is, als we willen gaan slapen en we horen het gezoem van muggen in de slaapkamer. Voordat we kunnen gaan slapen, zullen we eerst op jacht gaan om de muggen te doden. Dat kan soms een moeilijk karwei zijn. Het is eenvoudiger om in uw raam of ramen een hor te plaatsen. Nog niet zo lang geleden werden er zelfgemaakte vaste horren gebruikt. Zij maakten daarvoor een houten frame die precies in het raam paste. Over dat houten of aluminium frame werd er gaas van metaal of nylon gespannen. Het gaas werd op een houten raam met spijkertjes vastgemaakt. Het raamwerk van de hor moet precies in het kozijn klemmen, want er mag geen speling zijn. Door een heel klein spleetje zouden alsnog anders muggen naar binnen kunnen komen.

Het gebruik van een rolhor

Omdat regelmatig het raam open moet kunnen om bijvoorbeeld wat uit te kloppen, werden de horren in het begin bevestigd met een scharnier. Het risico ontstaat bij dergelijke horren dat er een spleet open was, waardoor de insecten alsnog binnen konden komen. Daarom werden er rolhorren verkocht. Ze worden vast aan het raam gemaakt en zijn goed afsluitbaar door een magneetsluiting. Het rolhor kan het hele jaar het raam afsluiten. Je kunt het opzij schuiven wanneer het raam even open moet. Door het gebruik van een rolhor is het gemakkelijk om je kamer te luchten. Een rolhor is zo gemaakt dat je het zelf gemakkelijk kunt plaatsen. De kwaliteit van de aluminium cassettes en geleiders zijn groot. Daardoor kunnen rolhorren lang gebruikt worden. De rolhorren van tegenwoordig hebben in de cassette een ingebouwd rolmechanisme. Daardoor zal het gaas, door de softclose mechaniek, geleidelijk in de cassette rollen.

Insecten die door een deur naar binnen komen

Ook vervelde vliegen en dergelijke, die door een deur naar binnen gaan, moeten geweerd worden. We kunnen daarvoor ook een rolhor gebruiken, maar dat zal in de praktijk vaak problemen geven wanneer er een huisdier is. Voor het afsluiten van een deur tegen insecten kan een kattenstaart vliegengordijn gebruikt worden. Een kattenstaart vliegengordijn wordt in de praktijk veel toegepast. De naam kattenstaart vliegengordijn dankt de naam aan de pluche strengen die gebruikt worden en lijken op de staart van een kat. Mensen en huisdieren kunnen gemakkelijk door de strengen lopen. Ze zijn zacht en zullen gemakkelijk opzijgaan en weer sluiten als u of uw hond of poes binnen bent. De strengen komen weer snel tegen elkaar, waardoor er geen vliegen en andere insecten door naar binnen zullen gaan.