Linkbuilding die werkt: 5 strategieën voor linkbuilding

Een paar jaar geleden draaide het bij linkbuilding om het verkrijgen van zoveel mogelijk backlinks. Vandaag is het een ander spel. Als je een strategie voor linkbuilding wilt hebben, houd er dan rekening mee dat je niet veel links kunt maken in een paar uur of dagen. De autoriteit van de websites speelt een belangrijke rol als het gaat om zoekmachine rankings. In dit artikel gaan we het hebben over een paar strategieën voor linkbuilding. Lees verder om meer te weten te komen.

1. Gastbloggen

Tegenwoordig maken steeds meer marketeers en bedrijven blogs met hun websites. Het lijdt geen twijfel dat bloggen veel voordelen biedt. Volgens de rapporten van HubSpot genereren blogs maar liefst 97% meer backlinks en 55% meer bezoekers. Op dezelfde manier is gastbloggen enorm populair geworden in de blogwereld.

2. Directory indienen

Op internet zijn er veel linkdirectories. Ze kunnen u helpen uw persoonlijke of zakelijke site te promoten. De meeste van deze mappen hebben veel categorieën en elke categorie is gewijd aan een specifieke niche.

Hoewel Google zijn algoritme heeft gewijzigd, kunnen richtingsinzendingen nog steeds in uw voordeel werken. als u een voorsprong op uw concurrenten wilt hebben, kunt u kwaliteitsartikelen naar deze mappen sturen om backlinks te krijgen. U kunt bijvoorbeeld artikelen indienen bij UMDUM, een betrouwbare artikeldirectory.

3. Infografieken

Infographics zijn belangrijk voor het bouwen van links. Het goede van deze strategie is dat het je kan helpen veel organisch verkeer voor je blog te genereren. Volgens statistieken kunnen infographics je helpen om minstens 30% meer backlinks te genereren dan een gewone blogpost. In feite moet visuele inhoud deel uitmaken van alle blogposts die u publiceert.

4. Sociale-mediasites

Social media websites hebben een revolutie teweeggebracht in de wereld van marketing. als u uw zakelijke sociale media-pagina’s niet maakt, doet u geen recht aan uw backlink-campagnes. Wat u dus moet doen, is afbeeldingen, nieuwe berichten en updates delen.

5. Bronlinks van websites

Ten slotte moet u bronlinks van sommige vertrouwde websites gebruiken. Over het algemeen is het een soort gids die u voor uw bezoekers maakt. Het zal helpen bij het genereren van veel kwaliteitslinks voor uw site. Sommige van deze websites omvatten Copyblogger, Social Media Examiner, Jeff Bullas, Huffington Post en Forbes, om er maar een paar te noemen.

Kortom, dit zijn enkele van de strategieën voor linkbuilding die wel werken als je de juiste stappen neemt. Ik hoop dat dit helpt.


Bron: Abdul Waheed Zafar

Geef een antwoord