Waarom een verpakking?

Verpakkingen om producten hebben veel functies. Ten eerste biedt de verpakking bescherming voor het product. Door de verpakking blijft het product stofvrij en kan er geen vocht of bacteriën bij het product komen. Daarnaast is het mogelijk om van verschillende producten een eenheid te maken. Dit is ontzettend handig wanneer u bijvoorbeeld vloeistoffen of andere eenheden wilt vervoeren. Zo is het natuurlijk lastig om losse naturel chip te vervoeren. Verder voorziet de verpakking het product van extra informatie. Het is voor de consument belangrijk dat het de benodigde informatie van het product voor ogen krijgt.

Het is niet altijd mogelijk om deze informatie los op het product te verwerken, maar dit kan natuurlijk wel op de verpakking. Verschillende informatie dat op het product hoort te staan, is een gebruiksaanwijzing, de houdbaarheidsdatum en de voedingsstoffen die in een product zitten. Verder worden verpakkingen ook voor marketingdoeleinden gebruikt. Door aantrekkelijke verpakkingen te gebruiken, kan het zijn dat consumenten eerder voor een bepaald product kiezen. Door opvallende kleuren en vormen te gebruiken, kan het product eerder opvallen dan andere producten. Verder is het mogelijk voor een bedrijf om haar logo op de verpakking te verwerken. Hierdoor weet de consument sneller waar het product van afkomstig is

Verschillende soorten verpakkingen

Per product zijn er verschillende soorten verpakkingen. Welk verpakking nuttig is voor welk product, hangt natuurlijk heel erg van het product af. Is het product vloeibaar? Dan is er een andere verpakking benodigd dan wanneer het een vast product betreft. Bij vaste producten kan de sachet verpakkingen een oplossing zijn. Deze verpakkingen bestaan uit kleine zakjes en is ideaal wanneer u uw klanten bekend wilt maken met uw product. Deze zakjes zijn vooral handig bij voedselproducten. Naast dat het praktisch is, is een ander voordeel dat u minimaal materiaalgebruik heeft en dat het een zeer professionele uitstraling heeft. Wanneer u deze verpakkingen besteld, is het ook mogelijk om de sachets af te vullen. Door het bestellen en af te vullen te combineren, werkt u zeer efficient aan het verpakken van uw voedselproducten.

De voordelen van stickpacks

Naast de sachets verpakkingen zijn de stickpacks ook een populaire vorm van verpakkingen. Stickpacks zijn langwerpige zakjes die perfect geschikt zijn voor kleine hoeveelheden levensmiddelen. Denk hierbij aan het verpakken van bijvoorbeeld melkpoeder, suiker, kruiden of sauzen. Door deze producten netjes en stevig te verpakken, is het eenvoudig om deze specifieke producten te vervoeren en te vermarkten. Door de zuurstof uit deze verpakkingen te halen, wordt de levensduur van de producten verlengd. stickpacks afvullen hoort hier ook bij. Vaak is dit ook mogelijk om te doen bij hetzelfde bedrijf als waar u deze verpakkingen besteld.